Verstandig lenen: dit moet u weten

Het aantal leningen dat particulieren hebben afgesloten, is vorig jaar weer opgelopen. Ook de bedragen waren hoger dan in 2022. Heeft u binnenkort een lening nodig? Lees dan zeker onze tips.

Een vrouw zit op de grond en kijkt in een lege portemonnee met op de achtergrond papieren en een rekenmachine
Nieuws
Datum: 21-03-2024

Iedereen kent de dilemma's wel. De auto is stuk en u staat voor de keuze om 'm te laten repareren of een andere te kopen. Er zit inmiddels zo'n diepe kuil in de bank dat u er rugklachten van krijgt. Maar op de spaarrekening staat niet genoeg geld om een andere auto of een nieuw bankstel te kopen.

Afbetaling en creditcard vaak duur

Lenen kan dan een optie zijn. Maar doe dat altijd verstandig. De ene lening is de andere namelijk niet. Zo zijn de kosten van kopen op afbetaling – ook een vorm van lenen – vaak veel hoger dan alternatieven. Datzelfde geldt voor rood staan op uw betaalrekening of het krediet van uw creditcard. Dat zijn daardoor vaak dure vormen van lenen.

Persoonlijke lening

Meestal is het slimmer om een consumptief krediet in de vorm van een persoonlijke lening af te sluiten. De rente die u voor zo'n lening betaalt, is meestal veel lager dan de bovengenoemde alternatieven. Over de totale looptijd kan dat veel geld schelen.

BKR

Ook zijn er steeds meer mogelijkheden om geld te lenen zonder dat de lening wordt getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Dat kan als voordeel hebben dat u sneller in aanmerking komt voor een lening. Maar de BKR-toetsing bestaat natuurlijk niet voor niets. Die heeft als doel om ervoor te zorgen dat mensen zich niet te veel in de schulden steken, met alle risico's van dien.

Specialist

Als u geld wilt lenen, kunt u het beste even contact met ons opnemen. Wij zijn specialisten op het gebied van lenen, hebben alle verplichte diploma's én kennen de markt van kredietaanbieders als geen ander. Samen met u kunnen we op zoek naar de partij die het beste bij uw leenwensen past.

Meer weten?

Heeft u ook een nog lopende lening? Dan onderzoeken we meteen of we die misschien onder gunstigere voorwaarden kunnen oversluiten. Wilt u daar meer over weten? Neem dan even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag